Бізнес на чаях. Своя невелика мануфактура. Як з безкоштовної вхідної сировини зробити гроші?! Старт всього з 1-2 тис. Євро!
У цю годину, час року, тема для старту найбільш актуальна,
незважаючи на те, що зеленої сировини вже немає. Хіба що, хто бажає займатися
гілковим чаєм, ожиною, той може приступати і взимку. Але ось до сезону збору
зеленої сировини потрібно підходити в повній готовності. Той, хто не готує сани
влітку до зими, а віз навпаки взимку, той потім похапцем буде латати свої упущення,
коли сезон буде відкритий. Що ми маємо на увазі під цими алегоріями?
А то, що чайний бізнес сезонний тільки для початківців. І
починати стартапи потрібно свідомо підготувавшись, щоб сезон сировини був
використаний на всі 100%. Бо він короткий, але він є заділ для всього бізнесу
на рік.
А що власне потрібно для бізнесу на підготовчому етапі?
- Вивчити його перспективи і економічну доцільність. Робити таке потрібно саме тоді, коли сезон збору сировини ще далеко. Поки осінь-зима,
саме час спокійно зважити що до чого! Поступи ця інформація в сезон, ви не
будете підготовлені і на емоціях і почуттях будете приймати рішення. А коли є
час подумати-перевірити, це вже напрацювання.
- Прийняти рішення про масштаби стартапу. Буває, що виявлені
вільні ринкові ніші, і тоді можна відійти від мінімальних конструкцій
планування, і почати свою справу більш масштабно. Саме такі особливості ми
спостерігаємо часто, коли нам говорять, що потрібно було почати з більшого,
адже ринок доситьпросторний, чай сьогодні купили і він потрібний вже і завтра...
І для того і час осені-зими, щоб такі можливості передбачити, прорахувати свої
кроки вперед.
- Зустрітися з нами або пройти дистанційний підготовчий
семінар, для того, щоб отримати відповіді на практичні питання бізнесу. Ми
практики зі стажем, наша продукція тому підтвердження.
- Придбати обладнання не в сезон! Хоча б мінімальний набір.
Ми з квітня і до кінця літа ми заняті
виконанням замовлень, і тому краще піклуватися про обладнання заздалегідь. До того можемо бути дешевші, і що головне,
прийняти замовлення, бо в сезон ми більше відмовляємо ніж приймаємо! Активний
збір сировини зазвичай здійснюється – до стійких морозів. Хоча інші процеси,
ферментація, сушка, фасовка, пакування може здійснюватися круглий рік, якщо
працювати з морозильним обладнанням.
Безумовно, основні практичні семінари проходять, коли є
демонстрація робіт з сировиною. Природно, що взимку гірші умови для
демонстрації, адже хочеться показати процеси природної сушки, тощо. Як
правило, з демонстрацією техпроцесів ми вже напоготові з середини травня. І
готові на консультаційні виїзди до замовників, прямо до сировини, заготовленими
ними, і на місці дати всі уроки, поділитися всіма тонкощами чайної справи і
дати добротний консалтинг для бізнесу, здійснюючи і якийсь технологічний нагляд
за новоспеченим виробником. Є також дистанційні курси, відео навчання онлайн. Оскільки ми не популісти, і маємо чисто
професійні погляди, то не присутні в різних ютуб і соц. мережах, не працюємо на
кліки, на пусте базікання, залучення
рекламодавців на свої ресурси, і сам
собі не «реживсери» ...
Бізнес на чаях – над рентабельний бізнес. Тому, що вхідна
сировина фактично бур'ян і безкоштовний. І 100% натуральний. Всі, хто на чаях
«сидить», менше 100% рентабельності не
закладають в бізнес. Ну є такі галузі економіки, де менших відсотків прибутку
заробляти не «по феншую» ... Так і в галузі чайній. Сировина - лист малини
лісової або культурної, ожини, іван-чаю, клена, груші, вишні, яблук. І інших
культур або дикоросів, які піддаються ферментації, окислення. Бо, як і
китайські, індійські, цейлонські і інші чаї - так, окислюють !!! Зібране листя
пройшовши ферментацію набуває куди кращі свої якості, смаки і аромати. Це як
вино, яке з винограду. Процес ферментації перетворює сировину в інший продукт,
а продукт в сорти і види. Так і чайний бізнес, він весь побудований на
ферментації, на перетворенні з одного стану в інший. Отримана продукція дивує,
викликає захоплення, див. скільки сортів чаю є в світі, кави (так, насіння кави
теж ферментоване, а як же), вин. Все це продукти ферментації.
Отже, якщо вас цікавить тема бізнесу на чаї, то ми
рекомендуємо наступні питання для розгляду:
Ознайомчий пакет.
Зміст:
1. - Перелік безкоштовного або умовно безкоштовної сировини
для чаю з яких можна отримати найкращий ґатунок, якість, органолептичні
показники після відповідного техпроцесу,
які не гірші за цейлонські, китайські сорти чаю. Взірці в нас є.
2. – Розкриття переліку унікальних дикоросів та культур рослин для отримання високо
гурманського, смачного, ароматного чаю, які ростуть та доступні практично всюди
в Україні. Ремарка - сорти отриманої продукції на рівні вищих сортів чаю азійського походження!
3. - Перелік мінімального обладнання для стартапу, інструкції
як виготовити мінімально необхідне обладнання самостійно і з чого і якими
інструментами, виготовлення яких може
коштувати не більше 100 доларів.
4. - Оптимальне обладнання для малого бізнесу, технологічна
схема як за 500 доларів відкрити невеличку мануфактуру.
Вартість інструкцій -
€ 120
Все, що перераховане вище + опис складу обладнання для
середнього-великого бізнесу, інструкції як зробити самостійно, що для цього
знадобиться або що можна придбати від нас, фото, технічна та / або конструкторська
документація, креслення коштує € 400.
Стартовий пакет
обладнання.
Зміст:
https://eco-travy.blogspot.com/p/blog-page_31.html
Бізнес
Зміст:
Послуги по облаштуванню виробництва, або інструкції як
зробити все самостійно, що для цього знадобиться, фото, технічна та / або
конструкторська документація, креслення, консалтинг по підбору і комплектації
необхідним обладнанням під необхідні масштаби, курси, супровід.
Вартість - договірна.
P.S. Тема грантова. Тобто, це виробництво, це виготовлення еко-продукції, це створення робочих місць. Грамотні бізнес-плани в поєднанні з надлишком інвестиційного капіталу у світі – і ви багата людина!
Янош Погорецькі
Підприємець. бізнес-інструктор
viber, telegram, whatsup +38 066 75 65 75 5
Немає коментарів:
Дописати коментар