Бізнес на чаях. Своя невелика мануфактура.

 

Бізнес на чаях. Своя невелика мануфактура. Як з безкоштовної вхідної сировини зробити гроші?! Старт всього з 1-2 тис. Євро!

 

Бізнес на чаях. Своя невелика мануфактура

У цю годину, час року, тема для старту найбільш актуальна, незважаючи на те, що зеленої сировини вже немає. Хіба що, хто бажає займатися гілковим чаєм, ожиною, той може приступати і взимку. Але ось до сезону збору зеленої сировини потрібно підходити в повній готовності. Той, хто не готує сани влітку до зими, а віз навпаки взимку, той потім похапцем буде латати свої упущення, коли сезон буде відкритий. Що ми маємо на увазі під цими алегоріями?

А то, що чайний бізнес сезонний тільки для початківців. І починати стартапи потрібно свідомо підготувавшись, щоб сезон сировини був використаний на всі 100%. Бо він короткий, але він є заділ для всього бізнесу на рік.

А що власне потрібно для бізнесу на підготовчому етапі?

- Вивчити його перспективи і економічну доцільність. Робити таке потрібно саме тоді, коли сезон збору сировини ще далеко. Поки осінь-зима, саме час спокійно зважити що до чого! Поступи ця інформація в сезон, ви не будете підготовлені і на емоціях і почуттях будете приймати рішення. А коли є час подумати-перевірити, це вже напрацювання.

- Прийняти рішення про масштаби стартапу. Буває, що виявлені вільні ринкові ніші, і тоді можна відійти від мінімальних конструкцій планування, і почати свою справу більш масштабно. Саме такі особливості ми спостерігаємо часто, коли нам говорять, що потрібно було почати з більшого, адже ринок доситьпросторний, чай сьогодні купили і він потрібний вже і завтра... І для того і час осені-зими, щоб такі можливості передбачити, прорахувати свої кроки вперед.

- Зустрітися з нами або пройти дистанційний підготовчий семінар, для того, щоб отримати відповіді на практичні питання бізнесу. Ми практики зі стажем, наша продукція тому підтвердження.

- Придбати обладнання не в сезон! Хоча б мінімальний набір. Ми з квітня і до кінця літа ми  заняті виконанням замовлень, і тому краще піклуватися про обладнання заздалегідь.  До того можемо бути дешевші, і що головне, прийняти замовлення, бо в сезон ми більше відмовляємо ніж приймаємо! Активний збір сировини зазвичай здійснюється – до стійких морозів. Хоча інші процеси, ферментація, сушка, фасовка, пакування може здійснюватися круглий рік, якщо працювати з морозильним обладнанням.

Безумовно, основні практичні семінари проходять, коли є демонстрація робіт з сировиною. Природно, що взимку гірші умови для демонстрації, адже хочеться показати процеси природної сушки, тощо. Як правило, з демонстрацією техпроцесів ми вже напоготові з середини травня. І готові на консультаційні виїзди до замовників, прямо до сировини, заготовленими ними, і на місці дати всі уроки, поділитися всіма тонкощами чайної справи і дати добротний консалтинг для бізнесу, здійснюючи і якийсь технологічний нагляд за новоспеченим виробником. Є також дистанційні курси, відео навчання  онлайн. Оскільки ми не популісти, і маємо чисто професійні погляди, то не присутні в різних ютуб і соц. мережах, не працюємо на кліки, на пусте базікання,  залучення рекламодавців на свої ресурси,  і сам собі не «реживсери» ...

Бізнес на чаях – над рентабельний бізнес. Тому, що вхідна сировина фактично бур'ян і безкоштовний. І 100% натуральний. Всі, хто на чаях «сидить»,  менше 100% рентабельності не закладають в бізнес. Ну є такі галузі економіки, де менших відсотків прибутку заробляти не «по феншую» ... Так і в галузі чайній. Сировина - лист малини лісової або культурної, ожини, іван-чаю, клена, груші, вишні, яблук. І інших культур або дикоросів, які піддаються ферментації, окислення. Бо, як і китайські, індійські, цейлонські і інші чаї - так, окислюють !!! Зібране листя пройшовши ферментацію набуває куди кращі свої якості, смаки і аромати. Це як вино, яке з винограду. Процес ферментації перетворює сировину в інший продукт, а продукт в сорти і види. Так і чайний бізнес, він весь побудований на ферментації, на перетворенні з одного стану в інший. Отримана продукція дивує, викликає захоплення, див. скільки сортів чаю є в світі, кави (так, насіння кави теж ферментоване, а як же), вин. Все це продукти ферментації.

Отже, якщо вас цікавить тема бізнесу на чаї, то ми рекомендуємо наступні питання для розгляду:

 

Ознайомчий пакет.

Зміст:

1. - Перелік безкоштовного або умовно безкоштовної сировини для чаю з яких можна отримати найкращий ґатунок, якість, органолептичні показники після відповідного техпроцесу,  які не гірші за цейлонські, китайські сорти чаю. Взірці в нас є.

2. – Розкриття переліку унікальних  дикоросів та культур рослин для отримання високо гурманського, смачного, ароматного чаю, які ростуть та доступні практично всюди в Україні. Ремарка - сорти отриманої продукції на рівні  вищих сортів чаю азійського походження!

3. - Перелік мінімального обладнання для стартапу, інструкції як виготовити мінімально необхідне обладнання самостійно і з чого і якими інструментами, виготовлення  яких може коштувати не більше 100 доларів.

4. - Оптимальне обладнання для малого бізнесу, технологічна схема як за 500 доларів відкрити невеличку мануфактуру.

Вартість інструкцій  - € 120

Все, що перераховане вище + опис складу обладнання для середнього-великого бізнесу, інструкції як зробити самостійно, що для цього знадобиться або що можна придбати від нас, фото, технічна та / або конструкторська документація, креслення коштує € 400.

 

Стартовий пакет обладнання.

Зміст:

https://eco-travy.blogspot.com/p/blog-page_31.html

 

Бізнес

Зміст:

Послуги по облаштуванню виробництва, або інструкції як зробити все самостійно, що для цього знадобиться, фото, технічна та / або конструкторська документація, креслення, консалтинг по підбору і комплектації необхідним обладнанням під необхідні масштаби, курси, супровід.

Вартість - договірна.


P.S. Тема  грантова. Тобто, це виробництво, це виготовлення еко-продукції, це створення робочих місць. Грамотні бізнес-плани в поєднанні з  надлишком інвестиційного капіталу у світі – і ви багата людина!


Янош Погорецькі

Підприємець. бізнес-інструктор

viber,  telegramwhatsup  +38 066 75 65 75 5

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий