Іван чай, ферментований, авторський, ручної роботи

Іван чай, ферментований, авторський, ручної роботи

Іван-чай Україна купити



Про Іван чай багато  розказано в мережі, тому опис його достоїнств зайвий раз не публікую.  

Власні дослідження, і власне чому  магазинні, привізні чаї з Китаю, Шрі-Ланки, Індії і інших країн  наша ферментна база на сприймає я описую тут  

Інші корисні матеріали тут 

Щодо моїх чаїв.  Я далекий від того, щоби «бодяжити» Іван-чай, як це зараз робиться різними спекулянтами, які називають своє «сіно» чаєм. Справа в чім? Для того, щоби отримати справжній напій, який твердо можна назвати чаєм, а не рідиною з під гербарію, з сировиню потрібної культури рослини потрібно  працювати: збирати, провялювати, ферментувати (окисляти), сушити (витрачати на це енергоносії), просіювати, зберігати.  Для такого «техпроцесу» потрібні відповідні умови, деяке знаряддя та інструменти. Потрібно багато сировини і часу, щоби «набити» руки, щоби навчитися виготовляти справжній чай, будь то чорний, чи зелений, червоний.  Звісно, легше накосити «траву», кинути на висихання, а потім  з цього гербарію робити « чай».  Але такий «продукт» звісно далеко не є чай.  Це сурогат. Це фальшивка. І це обман.  Людина, яка не знає справжні цінності натурального оригінального чаю, один раз купивши  « підробку», складе для себе негативне враження про таки чай. Іван-чай, подібного не заслуговує.  Це дійсно, рослина, яка є  культурою богів. Як   пшениця, чи інші цінні злакові.  І коли бодяжник, називає свій «витвір мистецтва» чаєм, це  викривляє справжню сутність Іван-чаю. Іван-чай, якщо просто висушити і як ромашку чи іншу лікарську траву  настоювати  як напій, нічим особливим   від іншого «сіна» не відрізняється. Трохи з кислинкою, трохи є смак дикоросу, однак він лагідно кажучи, неприємний.  а ось з під рук людини, яка знає що таке виготовлення чаю, звісно, такий Іван чай може дати цілу низку різних смаків та аромату, яким можна насолоджуватися і дивуватися тому, що як  з однієї рослини можна отримати таке розмаїття органо-лептичних показників.  Це така сировина, що не потребує ні добавок, ні підкрашувачів, ні ароматизаторів – нема потреби. Іван-чай має все в собі! 

Інша справа, коли китайський чай який є сортом, що  спеціалісти називають « сміттям», себто відходами виробництва, які  за копійчину купуються,  підробляють під   ніби то кращі сорти чаю. Додають  до «сміття»  підкрашувачі та ароматизатори. І навіть можуть назвати Іван-чаєм… Однак, хто  вже знає істинні смаки Іван чаю, швидко відчує підробку.

Власними пошуками різних ароматів та смаків, поки що в мене значиться 18 різних « сортів» Іван чаю. Склалося так, що мені було просто цікаво, а що буде, якщо…  В результаті я отримав багато яскравих смаків та ароматів, з деякими якими я щиро ділюся, нехай  за ті чи інші гроші.  Власне зможу продати тільки те, що  сам чи моя родина не спожиє. Отож, комерціалізувати  виробництво чаю не маю на меті, так як це  б було додатковим завантаженням – я маю  інші справи.


МАГАЗИН ТУТ  (не повний, поповнюється свіжим товаром!)



Найбільш цікавим з моєї точки зору був би своєрідний пакет 1 кг в складі якого можна отримати  найширшу гаму ферментованих чаїв з Іван чаю. До такого пакету неодмінно вкладаю біля 20 %  чай класу "супер еліт", і такий кілограм чаю  різних сортів задовольнить любі настрої любителя чи гурмана якісних напоїв.
Жоден сорт іван-чаю я не змішую ні з чим!!! Вважаю це  наругою над рослиною, Іван-чай нема потреби  змішувати з шипшиною, смородиною, липою так далі.  Це зазвичай роблять "бариги" які "перебивають" вкус не ферментованих чаїв з Кіпрею вузьколистого, щоби "задобрити"  свій "гербарій".  Споживач і сам може змішувати чистий Іван чай, і нема ніякої потреби "кормити" його  сіном задобреним дешевим матеріалом, придбаних у циган, які збирають рослини біля доріг.


Вартість 1 кг пакету різних сортів - 900 грн.


Янош Погорецькі

чаївник аматор