суббота, 15 июля 2017 г.

Найкращий чай в Україні, натуральний якісний чай

Найкращий чай в Україні,  натуральний  якісний чай


Завдяки унікальному клімату та складу грунту Карпатського регіону, Іван-чай (Кипрій довголистий, Хаменерій) має неперевершений аромат і смак, які чайними гурманами розрізняються з легкістю. Натуральний, органічний чай, який виробляється тільки в ручну  (спробуйте заварити пакетик чаю в тепленькій воді, здивуєтеся, як фарба опускається на дно склянки в лічені секунди. Натуральний чай не вийде так швидко заварити), отриманий з рослини, яка росла в місцях де ніколи отрутохімікати не були, і бджоли гуділи справно.

На моєму сайті можна придбати тільки лімітовані обсяги продукції. Лімітованність чайних партій - один із суттєвих показників натуральності чаю. Якісний чай збирається тільки вручну, процес його виробництва досить трудомісткий, чим і
Який чай найкращий ?
обумовлена висока ціна і обмеженість партій для масового споживача. Якщо ви зацікавлені в покупці натурального чаю, шукайте прямі поставки, оскільки на темі чаю зараз багато не добрих спекуляцій. Наприклад, пересортиця - коли в якісний чай з перших трьох листочків додається значна частина старого грубого листя і черешків - її легко визначити по наявності паличок і терпкого різкого смаку.

Або вдруге перероблений спитий чай - цей метод вважається одним з різновидів якісної підробки, коли чай за зовнішнім виглядом практично не відрізняється від справжнього; єдина відчутна різниця в смаку: спитий чай ненасичений і має слабо виражений смак.

Або неякісний чай, що піддався хімічній обробці з метою ароматизації. Напевно вам траплялися такі чаї, зазвичай мають знеособлені назви типу «Аромат Сходу», " Принцеса Нуррі" і т.п.  Намагайтеся уникати їх, оскільки і склад самого чаю, і його ароматизуючі компоненти можуть виявитися небезпечними.

Також, для мене, як мануфактурника, не є зрозуміоим, навіщо змішувати чистий добрий чай з іншими рослинами. Як тоді впіймати істинний аромат та смак одіозного чаю, якщо його розбавити липою, шкірками яблук, чи кубиками з тикви? Скоріш за все це просто перемолоті відходи якого небудь виробництва, пропущені через термошкаф - а там з крупинок не розбереш, чи то цілий фрукт був використаний чи з відходів ресторанів, чи сокозаводу.

Яким повинен бути найкращий чай в Україні,  натуральний  якісний чай? Насамперед - свій! О той, що росте в нас! Чому ? - читайте матеріали про ферментну базу нашої людини.

Найкращий чай в Україні,  натуральний  якісний чай отриманий з рослин, що проростає  в нашому  географічно-кліматичному поясі мусить бути відображений у виробника в його паспорті, а саме, коли зібраний, а не коли розфасований.  Бажано вказати місце збору по широтам. Щоби можна було і самому відвідати ці місця, і переконатися у екології місцевості та навіть бодай і самому назбирати сировину.  Вказавши інші деякі умови виготовлення чаю, як о то години ферментації, способи руйнування клітковини, сушки і т.д. можна порозуміти харизму такого чаю - гурманам відомо, про що зараз було сказано...

Смак натурального, якісного чаю повинен бути м'яким, яскравим і багатогранним. Ви можете вловити «медові», «горіхові», «квіткові», «молочні» ноти - в залежності від сорту чаю. Приємний після-смак після чаювання зберігається
натуральний  якісний чай

Кипрій довголистий

тривалий час. Аромат чаю - ще одна його найважливіша характеристика. Натуральність чаю передбачає повну відсутність будь-яких ароматизаторів, барвників і консервантів. При заварюванні ви відчуєте яскравий натуральний аромат, який ще довгий час буде виходити від порожньої чашки. Заварювати якісний чай без втрати для смаку і аромату можна 3 рази!

Цілісні листя: органічне виробництво чаю передбачає скручування і ферментацію листя (але не грануляцію, нарізку і інші сумнівні процедури), тому натуральний чай обов'язково має цілісні скручене листя одного розміру по різним фракціям.
Колір чаю: природний колір листя - сріблясто-зелений для зеленого, землисто-коричневий - для чорного чаю. Бува, іван-чай дає чорний з відливом фіолету колір - це вже майстерність його виробника, такий чай дуже добрий, якщо не віддає перепалом.  Бурий  на вигляд чай - самий смачний, оскільки в заварці він чорний, однак по характеристикам - зелений!

Користь для здоров'я, яка так приваблює в чаї, має місце тільки при вживанні натурального, органічного напою, вирощеного в екологічно чистій зоні, без застосування пестицидів і хімічних добрив, правильно зібраного і обробленого. Якщо ви відчуваєте ефект розслаблення або припливу енергії після чаювання, як правило, це означає, що продукт якісний. Ви ніколи не помилитеся у визначенні, оцінці  чаю, коли отримаєте насолоду від його вживання. Тремтіння, напруга, збудженність - це все ознаки того, що споживаєте "хімію".

Чайні гурмани знають, як важко знайти в продажу хороший чай високої якості в Україні. Середньостатистичні українські родини ніколи не пробували смаку справжнього чаю, тому що просто не знають, яким він повинен бути. Те, що продається під виглядом чаю в Україні, - насправді підробка, ціна якої залежить від якості фальсифікації.

Етикетки чи упаковка - ось що продає чай сьогодні. Натомість справжній майстер, який через обмежені партії свого чаю не може відкрити масове виробництво, не може і заявити про можливість придбати  натуральний, якісний чай ( в Україні ).
Індустрія чайної фальсифікації має не менше давню історію, ніж чайне виробництво. Фінансова вигода великих чайних компаній занадто значна, щоб процес боротьби з фальсифікаторами був поставлений на належному рівні. Чи варто дивуватися тому складу в красивих упаковках, який надходить в нашу споживчу корзину під виглядом хорошого чи непоганого чаю? Ви будете шоковані: навіть ті торгові марки, які в народі вважаються недешевими і вельми пристойними, - не більше ніж підробка ...

Практично вся чайна продукція в супермаркетах - в тій чи іншій мірі якісна фальсифікація чаю, причому особливо це стосується такого товару в пакетиках. Найдорожчі марки чаю також схильні до фальсифікації, тим більше що незначну її ступінь практично неможливо встановити.

Янош Погорецькі



Магазин