понедельник, 31 августа 2020 г.

Янко-чай (іван-чай) він же богатирський, копорський, монастирський, мольфарський, оздоровчий



Янко чай в Закарпатті

 

Янко-чай (іван-чай) він же богатирський, копорський, монастирський, мольфарський, оздоровчий і т.п.

Закарпатський янко-чай теж славний. Можливо, що ще й більш ніж його польові чи степові аналоги. Проростаючи в горах вище 800 м над рівнем моря, серед хвойних дерев, малини, чорниці та гірського різнотрав’я бути поганим не може апріорі.  Саме тому його якість, високо оцінили гурмани та любителі справжнього, натурального,

Іван чай Закарпатський

живого (пробіотичного) чаю. Пропонуємо чорні, зелені, проміжні, жовті, фіолетові, червоні сорти, видів скрутка, брокен, байховий, гранульований та екстрактивний, див  магазин.

Чай ручної роботи, авторський, мольфарський, без гурту, роздріб.  Група тих  (вайбер), хто роками придбає цей час тут  

Чому потрібно вживати їжу, напої тої географічної зони, звід  ти сам, описуємо тут

Але менш за все хочемо рекламувати іван-чай.  Це мають робити гадаємо дієтологи та інші медики та спеціалісти гастрономії.  І певно, це робиться тільки для тих, хто його не скуштував. 

Іван-чай, по-нашому Янко-чай Закарпатський, асоціюється з чимось російським, наче це такий собі національний бренд. Насправді, він росте на всій північній частині земної кулі де прохолодно. В Альпах, Татрах, навіть в Турції він росте.  А в Канаді в ньому купаються білі ведмеді.

В Україні найбільш смачний - то гірський  іван-чай. Власне як і все гірське, що малина, чорниці, брусниця.  Та любі трави, що з чистих гір - незрівнянне зі степовими.

Закарпатський янко-чай, який ми виготовляємо в не комерційних обсягах, оскільки вивчаємо попит та шліфуємо технологію ось уже 7 років (нічого не буває так довго, як тимчасове ☺)маємо  декілька сортів та видів.  Переважно, вони всі пробіотичні. Це коли не вбиваємо корисні бактерії.  Практично всі вони ферментовані. Є чорні, зелені, бурі, фіолетові, білі та жовті сорти. Є брокен, скрутка, екстрактивні, байхові види.  

Отож, пробуйте, в Мережі просто "зашквар" інформації щодо користі та смаків цього дивовижного представника дикоросів, тому ми не "мавпуємо" все те, що вже і без нас добре сказано.

 


Комментариев нет:

Отправить комментарий